Bra 6 manna tält

Skall ni ut och vandra med familjen? Eller kanske kompisgänget skall åka på roadtrip och inte vill betala för dyra hotellkostnader? Det finns en lösning. Bo i tält! Dagens tält kommer i många varianter med olika funktioner och i olika prisklasser, och de flesta kan erbjuda en god natts sömn!

Vilka tält skall man välja?

Det finns flera varianter av bra 6 manna tält. Modellen på tältet är kanske det första valet man behöver göra. Tält finns bland annat som kupoler, tunnlar och kåpor. Tälten som är gjorda som kupoler passar ofta bra för fler människor då de också har en takhöjd så man kan röra sig fritt i tältet. Ventilationen är en annan sak att titta på, likaså materialet på tältet. Avvisar det inte vatten av sig självt behöver man ofta köpa till ett regnskydd.

Märken att lita på

Precis som inom de flesta områden finns det även tält av högre kvalitet och tält i budgetklassen. Skall man bara bo några nätter i ett tält och inte har ett behov av att använda det igen kan det gott och väl räcka med ett billigare tält. Vill man ha ett tält som håller längre kan det löna sig att kika på tält som är snäppet dyrare. Några pålitliga tältmärken är Robens och Primus. Tält som är anpassade efter lite svårare förhållanden säljs ofta på friluftsbutiker, där personalen också kan hjälpa till att hitta rätt. Billigare tält kan man hitta på till exempel Rusta eller Jysk.

Ta en natt ute i det fria

Att sova i tält är befriande. Med ett tält får man ta sig ut i naturen och andas frisk luft under hela natten, men har ändå tak över huvudet. Tält är också lätta att transportera, vilket gör dem smidiga för både kortare och längre resor. Tänk på att anpassa ditt tält efter miljön där du tänker sova. Ett tält som skall vara på en hög höjd behöver stå emot blåst, medan ett som skall vara på gräsmattan i trädgården inte behöver vara lika tåligt.